ABOUT ARBEIDSRECHTJURIST

About arbeidsrechtjurist

About arbeidsrechtjurist

Blog Article

OverviewThe 3D Backpack is good for college kids at college or university and also appeals to today's cellular pros by having an active Life-style and a more relaxed do the job natural environment.This full new launched chic backpack can express your own private voice on manner. The printed Ladybirds and...

Een belangrijk onderdeel van het arbeidsrecht geldt het ontslagrecht, dat de bevoegdheid van werkgever en werknemer regelt de arbeidsovereenkomst te beëindigen.

Loondoorbetaling bij ziekte – More than doorbetaling bij ziekte, inclusief stopzetting van loon tijdens ziekte.

Daarna mag dit ook nog, maar dan is het in je eigen tijd. Hiervan moet je wel je werkgever op de hoogte stellen. Vervolgens moet er een besloten ruimte ter beschikking worden gesteld die je kunt afsluiten. Kolven of borstvoeding geven mag zo vaak als nodig is, maar for each werkdag of dienst niet langer dan een vierde van de arbeidstijd. Je werkgever mag hiervoor geen loon inhouden, en moet hiermee rekening houden bij het bepalen van bijvoorbeeld de hoogte van targets.

In het arbeidsrecht bestaat een recht op transitievergoeding. Dit dient soms als compensatie voor het feit dat je ontslagen bent. Of om de overgang naar een andere baan makkelijker te maken. De werknemer heeft recht op een transitievergoeding als de arbeidsovereenkomst door de werkgever (one) is opgezegd, (2) op zijn verzoek is ontbonden of (three) als aan het einde van de arbeidsovereenkomst deze doorway de werkgever niet wordt verlengd. De hoogte van de transitievergoeding hangt af van de duur van de arbeidsovereenkomst en de hoogte van het loon. Voor elk kalenderjaar dat de arbeidsovereenkomst heeft geduurd, bestaat de vergoeding uit één derde van het loon for each maand.

Het collectieve arbeidsrecht betreft de regels ter bescherming van de werknemersbelangen en de werkgeversbelangen. Werknemersbelangen worden vooral behartigd doorway ondernemingsraden en vakbonden (cao's!), terwijl de werkgeversorganisaties opkomen voor de belangen van de werkgever.

OverviewThe 3D Backpack is good for college kids at college or university in addition to appeals to today's mobile professionals with the Lively Way of life and a more casual get the job done environment.This full new released chic backpack can Convey your own personal voice on style. The sample from the...

Ziekte als gevolg van zwangerschap wordt onlosmakelijk verbonden fulfilled je zwangerschap zelf, en kan dus ook niet zomaar reden zijn voor beëindigingen van arbeidsovereenkomsten of wijzigingen in arbeidsvoorwaarden.

Dit kan als zelfstandige, maar dit kan ook als werknemer. Hieronder vallen ook de werklozen, die op zoek zijn naar betaald werk en ook beschikbaar zijn. De arbeidsovereenkomst

Bij discriminatie op de werkvloer is het goed om een file op te bouwen. Dit is een logboek waarin je incidenten bijhoudt.

Uitzendovereenkomst bij uitzendbureau – Hoe zit de uitzendovereenkomst juridisch gezien in elkaar?

Recht op loon – Wanneer heeft een werknemer recht op loon en wanneer mag de werkgever salaris niet betalen?

Verworven rechten van werknemers ontslag – Hoe werknemers rechten kunnen verwerven die niet expliciet zijn afgesproken.

Als het niet lukt om de werknemer binnen een redelijke termijn een andere functie te geven, kan de werkgever alsnog de arbeidsovereenkomst opzeggen. De werkgever heeft daarnaast schriftelijke instemming nodig van de werknemer voor opzegging van de arbeidsovereenkomst. Als de werkgever dat niet heeft, moet hij toestemming van het UWV vragen of ontbinding bij de rechter. Na deze instemming is dat niet meer nodig. Daarnaast moet er een opzegtermijn in acht worden genomen. De termijn die de werkgever in acht moet nemen is afhankelijk hoe lang de arbeidsovereenkomst bestond. Allow op, dit is dus iets anders dan als je contract niet verlengd wordt. Een contract dat is aangegaan voor bepaalde tijd en niet verlengd wordt, is niet hetzelfde als opzegging van de arbeidsovereenkomst. De transitievergoeding

Report this page